Mehanska limfna drenaža s profesionalno aparaturo Doctor Life

Mehanska limfna drenaža telesa (presoterapija)
Gre za nadtlačno mehansko limfno drenažo, ki ima podoben učinek kot ročna limfna drenaža. Limfna drenaža je posebna tehnika, ki pomaga limfnim žilam pri odvajanju bremena.
Profesionalna aparatura Doctor Life izvaja mehansko limfno drenažo z računalniško krmiljenim in programiranim intervalnim napihovanjem in spuščanjem zraka v 12 napihljivih komorah (manšetah).

V kozmetiki se uporablja Presoterapija – mehanska limfna drenaža za odpravljanje celulita, pri tretmanih aknaste kože, kot preventiva pri zatekanju nog, za ohranjanje tonusa kože pri shujševalnih programih, kot preventiva pri nosečnostnih strijah, pri pod očesnih mešičkih, za regeneracijo organizma...
Preso-terapija ali mehanska limfna drenaža je še posebej primerna pri težavah z zastajanjem tekočine v telesu ter pri mehkem celulitu.

S terapijo se spodbudijo funkcije limfnega sistema, pospeši pa se tudi odplavljanje (drenaža) zaostale tekočine in drugih snovi (metabolitov) iz telesa.

Kaj je limfa – limfni sistem
Naloga limfnega sistema je odstranjevanje snovi in odvečne tekočine iz telesa.
Limfa potuje po žilah, ki se pričnejo prosto, v mehkem vezivnem tkivu, preko bezgavk in se očiščena v vratnem delu izlije v venski obtok.
Sestavljajo jo predvsem večje molekule, kot so beljakovine, maščobe z dolgimi verigami, tekočina, celice in tuje snovi, torej vse kar ne more odpotovati po krvnem obtoku.
Arterijski obtok omogoči dovod krvi do celic, poveča dotok tekočine in njene vsebine, venski in limfni odtok pa poskrbita za odplavljanje tekočin.
Kadar je zastoj, oteklina, je v večini primerov moten limfni odvod (ker je moten odvod velikih molekul, ki lahko potujejo le po limfi).
Klasična masaža, ki povzroči večjo prekrvavitev in tako tudi večji dovod tekočin v takih primerih ni primerna, potrebna je limfna drenaža.
Limfna drenaža je torej zelo primerna metoda za razstrupljanje telesa tudi takrat ko smo zdravi in nimamo ne zdravstvenih in ne kozmetičnih težav

Limfne drenaže ne smemo izvajati v naslednjih primerih:
  • aktivna rakasta obolenja
  • tromboze
  • akutna vnetja
  • dekompenzacija srca
  • epilepsija, psihične motnje ...

Pošljite povpraševanje


Polja označena z * so obvezna.

      

Privoščite si ...


kakovostne
kozmetične
storitve

M-Elite kakovostne kozmetične storitve

Za vas smo pripravili ...

Ugodne cene,
kakovostno kozmetiko,
izdelke v akciji, ...
M-Elite.si ponudba

Darilni bon

Iščete primerno darilo za vaše najdražje ali prijatelje?

Kontakt

M-Elite
Videm 53
1262 Dol pri Ljubljani
GSM: 041 766 734
E-mail: m-elite@siol.net